100-jarig jubileum

PROMS OP Z’N LANGENBOMS

Op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober 2022 vind Proms op z’n Langenboms plaats.

Een spetterend spektakel met muziek, dans, zang en lichtshow van Elvis tot Abba en van Di-rect tot West Side Story en afterparty!

Tickets kosten €19,50 en zijn op dit moment te verkrijgen door dit formulier in te vullen.

Vrijdag is een avond met zit plaatsen, zaterdag is een avond met staan plaatsen.

Later komen er ook fysieke verkoop punten bij: Bakkerij Verkerk en De Wis/De Misse. Zodra ze daar te koop zijn, komt dat hier en op onze socials te staan.

Onze zangers en zangeressen stellen zich aan u voor:

Maike Manon

Op 30 september en 1 oktober zal ter ere van ons 100 jarige bestaan de ‘Proms op de z’n Langenboms’ plaatsvinden. Tijdens deze bijzondere editie, zal zangeres Maike Manon verschillende nummers op de bühne brengen. Tijd om haar eens voor te stellen!

Maike Manon heeft een stem als een klok! Niet zo verwonderlijk want ze begon al op 11 jarige leeftijd al met klassieke zangles. Ze heeft bij meerdere koren gezongen zoals het jongerenkoor Velp en het Nijmeegs Opera en Operette Gezelschap. Ze heeft ook bij het Langenboomse Aksent gezongen. Op dit moment zingt ze nog bij ‘Dolce A Capella’. In het verleden heeft ze al meerdere muzikale hoogtepunten mogen bereiken zoals het optreden tijdens dodenherdenking in Wijchen en ze heeft gezongen bij ‘Ravenstein bij kaarslicht’.

Een ander hoogtepunt: Afgelopen Bevrijdingsdag heeft ze gezongen met  Amicitia. Ze zegt hierover zelf: ‘Dit optreden staat met stip op nummer één. Ik vond het een voorrecht om met zo’n fantastisch orkest te mogen werken. Ik vond het aanvankelijk doodeng en stierf duizend doden, maar na het eerste nummer kwam ik in een ‘flow’ en heb ik ontzettend genoten. De samenwerking met het orkest en de dirigent heb ik ook als zeer prettig ervaren’. Dit smaakte naar meer!  Maike Manon: ‘Ik kijk dan ook erg uit naar Proms op z’n Langenboms. Sommige nummers liggen qua genre wat buiten mijn comfortzone, zoals het ‘Disco Inferno’ maar dit is voor mij juist leuk en uitdagend’.

Op de vraag wie haar geïnspireerd heeft op muzikaal gebied geeft Maike Manon aan dat ze Pia Douwes als voorbeeld ziet. ‘Zij heeft zo’n veelzijdige stem, van klassiek (Elisabeth) tot rock (We Will Rock You) en jazz (Cabaret), ze zingt het allemaal ogenschijnlijk moeiteloos. Ze heeft ontzettend goede techniek en het is altijd geweldig haar te zien zingen en spelen’.

Maike Manon woont sinds 2018 in Langenboom met haar man Tim en haar hondje Kyra.  Ze is naast zangeres werkzaam als docent Engels op het Maasland College in Oss. Dat komt tijdens de repetitie van het Engelstalige repertoire goed van pas (YES)!

Verder werkt ze aan haar Master scriptie over literatuur in de Victoriaanse tijd in Engeland.

We kijken erg uit naar ons gezamenlijke optreden Maike Manon!

Theo Josemanders

Op 30 september en 1 oktober zal ter ere van ons 100 jarige bestaan de ‘Proms op de z’n Langenboms’ plaatsvinden. Tijdens deze bijzondere editie, zal zanger Theo verschillende nummers op de bühne ten gehore brengen. We stellen hem daarom graag aan u voor.

Theo zingt al vanaf zijn  14e  in een band. Hij maakt dus al bijna 60 jaar muziek! We ontmoeten Theo in zijn eigen studio thuis. Deze staat vol met muziek instrumenten en apparatuur. Het maakt direct een professionele indruk. ‘Muziek is mijn grootste passie’, zegt Theo.
Over zijn hoogtepunten in de muziek vertelt Theo: ‘’ Mijn grootste succes heb ik behaald met de countryband Wagon Trail. Ik heb in de Utrechtse ijshallen voor 5000 mensen gespeeld. Met de band Wagon Trail reden we in ‘n grote touringcar naar onze optreden van soms wel zo’n 15 optredens per maand. Dit waren mooie tijden!

Momenteel speelt hij in de band TOFF en speelt hij hoofdzakelijk jaren 60 – 70  muziek.
‘Mijn inspiratie en roots voor muziek liggen echter bij de Real American Country met liefde voor de muziek van Alan Jackson (bekend van Chattohoochee) en Dwight Yoakam’ (bekend van Guitars, Cadillacs). Countrymuziek is altijd als ‘n rode draad door mijn muzikale loopbaan gegaan. Regelmatig doe ik ‘One Man’ optredens met mijn country repertoire en heb ik onlangs nog ‘n Tribute gedaan van Raúl Malo van The Mavericks in Noorkade Veghel, onder andere bekend van het nummer ‘Dance the night away’. Maar dat niet alleen: Theo heeft ook ervaring in het top 40 repertoire. Daarbij zingt Theo niet alleen, maar speelt hij ook gitaar, keyboard en saxofoon.

Wat is de reden dat je auditie hebt gedaan bij Amicitia voor de Proms? Theo geeft aan: ‘De ‘Proms op z’n Langenboms’ is natuurlijk een begrip in Langenboom. Het leek mij altijd geweldig om daar een keer aan mee te doen, maar door andere verplichtingen kwam het er niet van. Nu deed opnieuw de mogelijkheid zich voor en heb ik de kans aangegrepen. Voor mij ook een uitdaging om een keer gewoon heel iets anders te doen. Voor enkele jaren terug heb ik nog optreden gedaan in Mill met ‘n Bigband wat ook heel leuk was.’ Aan ervaring dus  geen gebrek!

Theo, geboren in Mill, maar al 35 jaar woonachting in Langenboom met zijn vrouw Annie. Samen hebben ze twee dochters, twee schoonzoons en zijn ze trotse opa en oma van 4 kleinkinderen. We kijken uit naar ons gezamenlijk optreden Theo!

Debby van Hal

Op 30 september en 1 oktober zal ter ere van ons 100 jarige bestaan de ‘Proms op de z’n Langenboms’ plaatsvinden. Tijdens deze bijzondere editie, zal Debby als zangeres met haar warme stemgeluid, een aantal nummers ten gehore brengen. Debby heeft al eerder meegezongen tijdens het evenement Vrienden van Amicitia Live in 2014.

Debby is een echte geboren en getogen  ‘Langenboomse’. Ze komt uit zeer muzikale familie. Veel familieleden, zowel vader als moeder, maar ook neven, nichten, ooms en tantes zitten of zaten in een band, koor of orkest.  ‘En wie geen noot kan zingen of muziek spelen, die danst wel op de muziek’ grapt Debby, ‘want wij houden wel van een feestje!’

Debby vertelt: ‘Toen ik 10 jaar oud was ging ik mee met mijn ouders naar het jongeren koor Aksent. Jarenlang heb ik bij dit koor gezongen en deed ik regelmatig solo’s. Mijn eerste muzikale hoogtepunt was in de musical van groep 8 waar ik solo het liedje ‘Honey’ zong als ‘Marilyn Monroe’. Hierna heb ik van 1994 tot 2007 meegedaan aan de Pronkzittingen in Langenboom, waar mensen me ook van kunnen kennen. Soms zat ik in een bandje maar dat bleef meestal jammer genoeg bij repetitie avonden. Maar ik heb hier wel veel van geleerd. Wens blijft om in de toekomst bij een band te zingen!’

‘Mijn echte muzikale hoogtepunt was voor mij 8 jaar geleden tijdens  “vrienden van Amicitia live” . Wat was dat kicken zeg! Op de foto met orkest op de achtergrond zie je mij in het slot akkoord van Anouk zingen “ Good God”. Het was heerlijk om een nummer van Anouk te zingen. Dat was wel echt “mijn “ nummer van de avond.

Op de vraag ‘wie heeft jou geïnspireerd?’ vertelt Debby: ‘wat betreft mijn muziekstijl ben ik heel breed georiënteerd. Ik zing graag nummers van Anouk, Lady Gaga, Pink en Jessie J. Onlangs was ik bij een concert van Davina Michelle. Dat was gewoon geweldig. Die dame heeft een stem en energie, dat is gewoon next level! Maar naast uptempo nummers hou ik ook van  “kleine” liedjes en Ballads. Dit zing ik ook graag.  

Hoe gaat het met de voorbereidingen ten aanzien van de Proms? ‘Op dit moment zijn we druk aan het repeteren er zitten een aantal nummers bij die voor mij de nodige uitdaging zijn, zoals het nummer ‘Think’ van Aretha Franklin. Maar ik neem de uitdaging aan om uit mijn comfortzone te stappen! Ik heb er enorm veel zin in en kijk er naar uit! Ik weet zeker dat het een fantastische, muzikale avond zal worden!

Debby woont samen met haar partner, drie kinderen en ze heeft een druk sociaal leven. Ze is een bezig bijtje: naast haar baan als praktijkopleider en gespecialiseerd pedagogisch medewerker in de kinderopvang, is ze ook nog werkzaam als fotograaf,  waarbij ze veelal familieportretten maakt. We kijken uit naar ons gezamenlijke optreden Debby!