Nieuws

Orkest muziekvereniging Amicitia op Concertreis

Afgelopen zondag 16 september was het zover. Na een tweetal flinke repetities onder leiding van dirigent John Derks en veel voorbereidingen vooraf met betrekking tot het vervoer van het slagwerkinstrumentarium waren de leden van het Orkest er klaar voor en verzamelden zij zich om 10.30uur bij het Bloasschuurke om aan een lange maar oh zo mooie concertreis te beginnen.

De reis per eigen vervoer ging dwars door Mill, Beers Cuijk en daar aangekomen met het pontje de Maas over naar het pittoreske Middelaar. Daar was het kermis en het Bestuur van muziekvereniging St. Caecilia had het Langenbooms Orkest van muziekvereniging Amicitia uitgenodigd voor hun traditioneel Kermisconcert in een feesttent midden in het dorp.

Al vroeg arriveerden de slagwerkers om het slagwerk uit te lossen en op te stellen waarna omstreeks 11.00uur de muzikanten arriveerden. Muziekinstrumenten uitpakken de lessenaars en een plekje zoeken in de orkestbezetting in een fraai versierde feesttent. Na afstemmen door de dirigent was het om 11.30uur zover. Na een woord van welkom door de heer Jan Cremers, voorzitter van muziekvereniging St. Caecilia, werd begonnen aan het Kermisconcert.

Misschien wel wat vroeg of wel te vroeg maar door de mooie muzikale klanken van Amicitia leek het erop of dat de inwoners van Middelaar wakker geschut werden en togen zij zich met spoed naar de feesttent. En dit alles onder het eerste nummer van het concert een mooie stevige concertmars genaamd Ice Breaker van L. Hosay gevolgd door Samorim een concertwerk waar de klarinetten een vrij ingewikkelde partij te spelen hadden maar dit ging ze bijzonder goed af. Dirigent John Derks presenteerde het concertaandeel van Amicitia en bracht de musical The Phantom of the Opera onder de aandacht, Michel Sweeney heeft van deze musical een fantastisch goed arrangement geschreven wat vertolkt werd door Amicitia. Het was muisstil in de feesttent. Lady in red werd daarna ingezet. Een overbekende popsong van  Chris de Burgh gearrangeerd door Frank Bernaerts. Wie kent niet de kaskraker The West Side Story van Leonard Bernstein met daarin Tonight, One Hand One Heart Maria en Somewhere. Een arrangement van Jay Bocook. Fantastisch gespeeld door de leden van het Orkest. And all that Jazz, het overbekende nummer van de musical Chicago was daarna aan de beurt. In gedachten zag je de nachtclubdanseressen van toen der tijd dansen op deze mooie nightclub muziek. Het laatste nummer wat gespeeld werd kan met recht een Kermisnummer genoemd worden. Een fantastische Xylofoon solo gespeeld door Evelien Verstegen Comedians Gallop. Subliem gespeeld in een razend tempo zonder enige dissonant. Het publiek was na de laatst gespeelde noot bijzonder enthousiast in hun applaus. Een compliment voor John Derks de dirigent en de leden van het Orkest.

Na de pauze was het de beurt aan fanfare Caecilia onder leiding van Marco van Teeffelen. Ook zij brachten een prachtig programma voor het publiek. Vooral het nummer Dixieland For Band compleet met Dixielandcombo maakte een waardig einde aan het zeer geslaagde Kermisconcert in Middelaar.  Voor herhaling vatbaar aldus hun voorzitter Jan Cremers.

Meer foto’s uitwisselingsconcert