Nieuws

Amicitia at the Park

Op woensdag 4 juli vond het zomeravondconcert van muziekvereniging Amicitia plaats. Het was een mooie en leuke avond die afgetrapt werd met onze slagwerkgroep Dynamic o.l.v. John Klaus die een paar leuke nummers ten gehore brachten waaronder Triomania en eindigde met het spektakel ‘D sea stuff’. Jeugdslagwerkgroep De Beats o.l.v. Giel Verstraten volgde met allerlei leuke en bekende nummers waaronder Boom boom boom boom van de Vengaboys. Na de pauze ging het concert verder met onze blokfluit leerlingen die onder begeleiding van harmonie Amicitia en De Beats en Marjo v.d. Logt onder andere Ode an die freude en het indianenlied lieten horen. In de pauze van het concert werden de geslaagden in de bloemen gezet. Maar liefst 4 Blokfluiters, 1 Keyboardspeler behaalden hun diploma algemeen vormend onderwijs. 1 leerling op trompet haalde zijn Diploma A  en 1 leerlinge Slagwerk behaalde haar diploma B. Natuurlijk werd voor deze fantastische prestatie “Lang zullen ze leven” gespeeld. Het publiek in het mooie park had een primeur. Hoogtepunt was het eerste optreden van de 30+ klas. Een succesvol project waarbij volwassenen op latere leeftijd muziek leren maken. Begonnen met 22 leerlingen deden uiteindelijk 13 leerlingen mee aan dit concert. 8 klarinetten, 1 trompet, 1 bariton, 2 slagwerkers en 1 tenorsax speelden in het Orkest mee met een drietal muzieknummers. Fantastisch hoe enthousiast deze oudere leerlingen zijn in het beoefenen van hun nieuwe hobby gezamenlijk muziek maken. Na afloop waren er al weer twee nieuwe leerlingen voor wederom een nieuw seizoen. Na de prestatie van onze leerlingen was het de beurt aan harmonie Amicitia zelf die, o.l.v. John Derks, een paar leuke en bekende nummers ten gehore bracht waaronder Lady in Red en A Kind of Magic. Na een luid applaus en een staande ovatie van het publiek werd de avond afgesloten met de toegift Comedians Gallop (borstellied musical Dorus) waarbij Evelien Verstegen en dirigent John Derks de solo’s vervulden. Het hele concert werd vastgelegd door de huisfotograaf van de muziekvereniging Toon Ermers. Na het concert was het voor de leden nog vol op feest. Onder het genot van een hapje en drankje werd nagepraat over het voorbije seizoen en werden plannen gesmeed voor het nieuwe seizoen. Muziekvereniging Amicitia is wederom te beluisteren tijdens de opening van de kermis op zaterdagavond 19.00 uur kermisterrein. Maar eerst… een welverdiende vakantie!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor meer foto’s klik hier.

 

Leerlingen dag

Zaterdag 26 mei stond in het teken van onze leerlingen. Deze dag is speciaal voor de muziek leerlingen van de gemeente Mill en Sint Hubert. Dit jaar was Langenboom aan de beurt deze dag te organiseren. De hele dag lang waren er leuke activiteiten en workshops, gegeven door onze eigen docenten. Aan het eind van de dag kwamen de ouders en opa’s en oma’s langs die mochten komen luisteren wat hun (klein)kinderen die dag geleerd hadden. Zo lieten de blokfluiters 3 nummers horen met leuk entertainment. Jeugdslagwerkgroep De Beats bracht 3 nummers ten gehore en 1 samen met de blokfluiters. De iets gevorderde leerlingen brachten samen met Amicitia en Ons Genoegen ook 3 nummers ten gehore. Een leuke afsluiting na een gezellige en leerzame dag. Voor foto’s zie deze link, ‘Leerlingen dag 26 mei 2018’

 

Vriendenkring info avond was een succes!

Op een doodgewone vrijdag – 6 april – ging de vlag uit bij het ’t Bloasschuurke, het thuishonk van muziekvereniging Amicitia Langenboom. Bijzonder, want zoiets gebeurt alleen bij speciale gelegenheden. Volgens voorzitter Sjaak Beelen is dat ook echt het geval: “Vandaag hebben we onze avond met ‘Vrienden van Amicitia’. Zo’n vriendenkring is voor onze vereniging erg belangrijk. Middels deze speciale vriendenavond willen wij de band met hen versterken onder meer door aan te geven waar hun bijdrage aan is besteed.”

De opzet van de ‘vrienden-van-bijeenkomst’ is voor de tweede keer in deze setting. Het gaat er amicaal aan toe in de repetitieruimte. Zo’n 30 Amicitia-vrienden worden keurig ontvangen met koffie of thee en met wat lekkers van bakkerij Verkerk. Vervolgens neemt Sjaak Beelen hen mee in de investeringen. Een deel van de vriendenbijdrage is gestoken in de aanschaf van een Marimba (zie foto). Maar ook is geld geïnvesteerd in de toekomst van de vereniging: het opleiden van nieuwe leerlingen. De 30+-klas -een idee van dirigent John Derks- blijkt een succes te zijn geworden: ruim 20 leerlingen zijn gestart met het bespelen van diverse muziekinstrumenten. “We hebben het samen leren bespelen van een instrument laagdrempelig gehouden dankzij jullie”, zegt Beelen. “Daarom starten we dit jaar weer met een 30+-klas.”

Première
Als bedankje krijgen de vrienden de première van een select groepje klarinettisten uit de 30+-klas. Onder leiding van Beelen brengt het groepje drie verschillende muziekstukken ten gehore. Een luid applaus klinkt als ook de laatste noten zuiver hebben geklonken.
Daarna gaat Beelen in op het voornemen om de Vriendenkring geleidelijk aan te verzelfstandigen. Een eigen bestuur, netwerken voor het werven van nieuwe vrienden en met Amicitia overleggen over het verlanglijstje. “Het zou prachtig zijn als dat lukt en dat we 100 vrienden hebben voordat deze mooiste muziekvereniging op het westelijk halfrond, het 100-jarig bestaan zal vieren in 2021.”
Daarna volgen nog optredens van dwarsfluitiste Margo Emons. Foutloos speelde zij het klassieke stuk dat haar onlangs het diploma C opleverde. En als sluitstuk van de avond treden klarinettisten Esther van Schijndel en haar dochter Lina samen op. Ook hen valt een luid applaus ten deel.

Zeer gezond
“Onze leden zijn betrokken bij de zeer gezonde Langeboomse muziekvereniging.” Met deze woorden sluit Sjaak Beelen de avond af, waarna de vrienden en diverse leden van Amicitia nog gezellig nakaarten onder het genot van een hapje en drankje.
Wilt u volgend jaar ook zo’n speciale avond bijwonen? Wordt dan vriend van Amicitia. Kijk op www.amicitia-langenboom.nl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amicitia had een drukke carnaval

De afgelopen weken zijn we als vereniging zeer actief geweest. Na het succesvolle nieuwjaarsconcert brak al snel de carnavalsperiode aan. Dit jaar voor ons erg bijzonder met het prinsenpaar in ons midden, maar ook de boer en boerin! Dit betekende ook: aan de slag en rap! Want met een leus als ‘ Met ons als prinsenpaar is carnaval muzikaal gestemd dit jaar!’ moeten we als club wel van ons laten horen.

Al snel hadden we een aardige groep leden bij elkaar en ontstonden er ideeën voor de ‘krasseknorre’ zitting. Prins Peter in zijn rol als Maestro was het plan, idee van Sylvia Hendriks. Dit hield echter ook in dat we in het geheim moesten oefenen. Zodra Peter en Ester bij het Bloasschuurke de deur uit liepen, gingen wij snel aan de slag. Dit alleen al zorgde voor de grote hilariteit. De sketch tijdens de krasse knorre zitting was dan ook vooral een verassing voor Peter en Ester. Ook al kon niet iedereen ons gestuntel op het podium waarderen, wij kijken er met plezier op terug.

Hierna zijn we fanatiek gaan oefenen op carnavals-stukken, zodat we de carnavalsmis en de boerenbruiloft muzikaal konden gaan begeleiden. Prins Peter gaf hierin een kleine hint door ons twee muziekstukken te schenken. En niet de meest makkelijke stukken…. We moesten aan de bak! Onder leiding van Nick Emons die de nodige “puntjes op de i heeft gezet” is het ons gelukt om een mooi stuk muziek ten gehore te brengen tijdens de mis. Door diverse mensen in de kerk en ook door de carnavalsvereniging is hier heel enthousiast op gereageerd.

Maar we waren nog niet klaar. De Boer en Boerin, Wichard en Mariëlle Verstegen wilden we ook nog in het zonnetje zetten. Hiervoor zijn er een aantal mensen achter de schermen druk bezig geweest. Jan en Annemarie Maassen stelden hun tractor met wagen ter beschikking. En de vriendengroep van Wichard en Mariëlle (waarvan een aantal leden van Amicitia) heeft deze wagen voor ons versierd, zodat we in de stoet mee konden doen. Voor de boer en de boerin een hele leuke verassing toen wij spontaan aansloten. Met het zonnetje in het gezicht en een borreltje onderweg was het goed toeven. Tijdens de plechtigheid hadden we een repertoire dat goed aansloot. En de trouwambtenaren kwamen ook uit ons midden. De boerenbruiloft was hiermee meer dan geslaagd!

Bij deze nog een bedankje aan alle leden van de harmonie die zich hiervoor hebben ingezet. Tot slot bedanken we de carnavalsvereniging voor de prettige samenwerking. Alaaf!