Nieuws

Leerlingen dag

Zaterdag 26 mei stond in het teken van onze leerlingen. Deze dag is speciaal voor de muziek leerlingen van de gemeente Mill en Sint Hubert. Dit jaar was Langenboom aan de beurt deze dag te organiseren. De hele dag lang waren er leuke activiteiten en workshops, gegeven door onze eigen docenten. Aan het eind van de dag kwamen de ouders en opa’s en oma’s langs die mochten komen luisteren wat hun (klein)kinderen die dag geleerd hadden. Zo lieten de blokfluiters 3 nummers horen met leuk entertainment. Jeugdslagwerkgroep De Beats bracht 3 nummers ten gehore en 1 samen met de blokfluiters. De iets gevorderde leerlingen brachten samen met Amicitia en Ons Genoegen ook 3 nummers ten gehore. Een leuke afsluiting na een gezellige en leerzame dag. Voor foto’s zie deze link, ‘Leerlingen dag 26 mei 2018’

 

Vriendenkring info avond was een succes!

Op een doodgewone vrijdag – 6 april – ging de vlag uit bij het ’t Bloasschuurke, het thuishonk van muziekvereniging Amicitia Langenboom. Bijzonder, want zoiets gebeurt alleen bij speciale gelegenheden. Volgens voorzitter Sjaak Beelen is dat ook echt het geval: “Vandaag hebben we onze avond met ‘Vrienden van Amicitia’. Zo’n vriendenkring is voor onze vereniging erg belangrijk. Middels deze speciale vriendenavond willen wij de band met hen versterken onder meer door aan te geven waar hun bijdrage aan is besteed.”

De opzet van de ‘vrienden-van-bijeenkomst’ is voor de tweede keer in deze setting. Het gaat er amicaal aan toe in de repetitieruimte. Zo’n 30 Amicitia-vrienden worden keurig ontvangen met koffie of thee en met wat lekkers van bakkerij Verkerk. Vervolgens neemt Sjaak Beelen hen mee in de investeringen. Een deel van de vriendenbijdrage is gestoken in de aanschaf van een Marimba (zie foto). Maar ook is geld geïnvesteerd in de toekomst van de vereniging: het opleiden van nieuwe leerlingen. De 30+-klas -een idee van dirigent John Derks- blijkt een succes te zijn geworden: ruim 20 leerlingen zijn gestart met het bespelen van diverse muziekinstrumenten. “We hebben het samen leren bespelen van een instrument laagdrempelig gehouden dankzij jullie”, zegt Beelen. “Daarom starten we dit jaar weer met een 30+-klas.”

Première
Als bedankje krijgen de vrienden de première van een select groepje klarinettisten uit de 30+-klas. Onder leiding van Beelen brengt het groepje drie verschillende muziekstukken ten gehore. Een luid applaus klinkt als ook de laatste noten zuiver hebben geklonken.
Daarna gaat Beelen in op het voornemen om de Vriendenkring geleidelijk aan te verzelfstandigen. Een eigen bestuur, netwerken voor het werven van nieuwe vrienden en met Amicitia overleggen over het verlanglijstje. “Het zou prachtig zijn als dat lukt en dat we 100 vrienden hebben voordat deze mooiste muziekvereniging op het westelijk halfrond, het 100-jarig bestaan zal vieren in 2021.”
Daarna volgen nog optredens van dwarsfluitiste Margo Emons. Foutloos speelde zij het klassieke stuk dat haar onlangs het diploma C opleverde. En als sluitstuk van de avond treden klarinettisten Esther van Schijndel en haar dochter Lina samen op. Ook hen valt een luid applaus ten deel.

Zeer gezond
“Onze leden zijn betrokken bij de zeer gezonde Langeboomse muziekvereniging.” Met deze woorden sluit Sjaak Beelen de avond af, waarna de vrienden en diverse leden van Amicitia nog gezellig nakaarten onder het genot van een hapje en drankje.
Wilt u volgend jaar ook zo’n speciale avond bijwonen? Wordt dan vriend van Amicitia. Kijk op www.amicitia-langenboom.nl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amicitia had een drukke carnaval

De afgelopen weken zijn we als vereniging zeer actief geweest. Na het succesvolle nieuwjaarsconcert brak al snel de carnavalsperiode aan. Dit jaar voor ons erg bijzonder met het prinsenpaar in ons midden, maar ook de boer en boerin! Dit betekende ook: aan de slag en rap! Want met een leus als ‘ Met ons als prinsenpaar is carnaval muzikaal gestemd dit jaar!’ moeten we als club wel van ons laten horen.

Al snel hadden we een aardige groep leden bij elkaar en ontstonden er ideeën voor de ‘krasseknorre’ zitting. Prins Peter in zijn rol als Maestro was het plan, idee van Sylvia Hendriks. Dit hield echter ook in dat we in het geheim moesten oefenen. Zodra Peter en Ester bij het Bloasschuurke de deur uit liepen, gingen wij snel aan de slag. Dit alleen al zorgde voor de grote hilariteit. De sketch tijdens de krasse knorre zitting was dan ook vooral een verassing voor Peter en Ester. Ook al kon niet iedereen ons gestuntel op het podium waarderen, wij kijken er met plezier op terug.

Hierna zijn we fanatiek gaan oefenen op carnavals-stukken, zodat we de carnavalsmis en de boerenbruiloft muzikaal konden gaan begeleiden. Prins Peter gaf hierin een kleine hint door ons twee muziekstukken te schenken. En niet de meest makkelijke stukken…. We moesten aan de bak! Onder leiding van Nick Emons die de nodige “puntjes op de i heeft gezet” is het ons gelukt om een mooi stuk muziek ten gehore te brengen tijdens de mis. Door diverse mensen in de kerk en ook door de carnavalsvereniging is hier heel enthousiast op gereageerd.

Maar we waren nog niet klaar. De Boer en Boerin, Wichard en Mariëlle Verstegen wilden we ook nog in het zonnetje zetten. Hiervoor zijn er een aantal mensen achter de schermen druk bezig geweest. Jan en Annemarie Maassen stelden hun tractor met wagen ter beschikking. En de vriendengroep van Wichard en Mariëlle (waarvan een aantal leden van Amicitia) heeft deze wagen voor ons versierd, zodat we in de stoet mee konden doen. Voor de boer en de boerin een hele leuke verassing toen wij spontaan aansloten. Met het zonnetje in het gezicht en een borreltje onderweg was het goed toeven. Tijdens de plechtigheid hadden we een repertoire dat goed aansloot. En de trouwambtenaren kwamen ook uit ons midden. De boerenbruiloft was hiermee meer dan geslaagd!

Bij deze nog een bedankje aan alle leden van de harmonie die zich hiervoor hebben ingezet. Tot slot bedanken we de carnavalsvereniging voor de prettige samenwerking. Alaaf!

 

 

Musicals on Stage

Op zaterdag 13 januari was het zover. Het nieuwjaarsconcert van muziekvereniging Amicitia met thema Musicals on Stage. Al vroeg in de middag begonnen de leden met het ombouwen van gemeenschapshuis De Wis naar een echte concertzaal. De techniek commissie begon met het opbouwen van het grote podium, geïnvesteerd door De Wis. Een pracht podium met verschillende hoogtes. Ook de zaal werd weer netjes aangekleed om in de musical sfeer te komen. Toen alles klaar stond gingen om 19.30 uur de deuren van de zaal open en het publiek stroomde naar binnen.

Jeugdslagwerkgroep De Beats o.l.v. Giel Verstraten, het blokfluitkasje o.l.v. Marjo vd Locht en het jeugd- en opleidingsorkest o.l.v. Nick Emons gingen klaar zitten. Om 20.00 uur was het zover en trapte De Beats en de blokfluiters het programma af. Daarna mocht het jeugd- en opleidingsorkest hun muzikale tonen laten horen met de nummers Bohemain Rhapsody (Queen) en Ik voel me zo verdomd alleen (Ciske de Rat). Een 2-tal prachtige muziekstukken waarbij het jeugd- en opleidingsorkest van hun muzikaalste kant liet horen.

De wisseling tussen de orkesten vond plaats, slagwerkgroep Dynamic en harmonie Amicitia o.l.v. John Derks namen plaats. Het openingswoordje van voorzitter Sjaak Beelen werd verteld en Supercalifragilisticexpialidocious (Mary Poppins) werd door één van de leden aangekondigd. De muziek startte en een aantal artiesten kwamen, samen met onze eigen Mary Poppins (Kyara van Ras), opgelopen en maakten er een spectaculaire opening van. Musicals on Stage was echt begonnen. Na het nummer zochten de leden hun plek op in de harmonie en het programma vervolgde met You’ll be in my heart (Tarzan), Princess of the Oriënt (Turandot) en The Bodyguard (medley) met filmbeelden. Vervolgens bracht harmonie Amicitia samen met slagwerkgroep Dynamic Circle of Life (The Lion King) ten gehore en kwamen er enkele slagwerkers van achteruit de zaal met Afrikaanse djembés aangelopen. Met tussendoor de roep van Leon Derks had Circle of Life een prachtig begin. De Afrikaanse sfeer bleef nog even hangen toen slagwerkgroep Dynamic, African dream (The Lion King) speelde en daarna ging harmonie Amicitia over op de jazz muziek met And all that Jazz (Chicago).

De pauze volgde met de huldiging van de jubilarissen. Koen Oberyé, Ben van Kessel,

Dennis Verstegen en Christel Vriens zijn 10 jaar lid van muziekvereniging Amicitia. Tinie van Diepenbeek is  maar liefst 25 jaar lid. De jubilarissen werden feestelijk in het zonnetje gezet en een medley van The Phantom of the Opera (medley) werd aangekondigd. De dirigent John Derks kwam op als The Phantom met cape en masker. Het nummer werd prachtig gespeeld en goed ontvangen. Het programma volgde met We Will Rock You (Queen), West Side Story (medley), Jesus Christ Superstar (medley) met zang van Kitty Emons en El Caribe.

Daarna werd Comedian’s gallop (borstellied Dorus) aangekondigd met op xylofoon soliste Evelien Verstegen. De harmonie zette in, Evelien Verstegen volgde en na een tijdje kwamen onze eigen 4 Dorussen, Kitty Emons, Willy Emons, Wilfred Thijssen en Rob Nuijen, aangelopen. Samen een prachtige maar ook grappige act.

Het programma eindigde met Oye mi canto met zang van Kitty Emons en een mooie trompet solo van Nick Emons. Een mooi eind nummer waarna een grote staande ovatie van het publiek volgde. Na de toegift, van Comedian’s gallop, was de avond volledig geslaagd en begon de afterparty met dj Dennis Verstegen.